dijous, 18 d’agost del 2011

52. I n'hi ha que encara piquen


Volia explicar en un acudit per què no trobo cap sentit a tot de crítiques que s'estan fent sobre com són de malvats els mercats i que injust que és que els devem diners i els seus interessos pactats de mutu acord.

Tenim dues opcions: podem renegar dels mercats i per tant no acudir-hi (el que la gent de tarannà liberal creiem que caldria fer, per cert) o podem acceptar-los com a opció i en coherència no criticar-los. Ara bé, fer-los servir voluntàriament per dir que són el diable que ens obliga a tornar-los els diners que primer els vam demanar, no té cap sentit. Llavors, si cal agafar mania a algú no és als mercats, sinó als irresponsables dels polítics que han portat a aquesta situació de crisi de deute sobirà amb les seves polítiques populistes de malversació de fons públics. Els mercats no és només que estiguin fent la seva feina. És que fins i tot estan fent el que els governs els havien manat que fessin! Queda molt ridícul sentir com es parla a vegades de l'FMI, com si no fossin els governs els que voluntàriament li demanessin diners en préstec. Com si aquest els obligués a quedar-se'ls a punta de pistola, tant sí com no. La realitat és molt diferent a aquesta.

Per cert, jo no només no hi entenc d'economia sinó que vaig molt coix, per això em va fer molta il·lusió la piulada d'aprovació que un economista de prestigi com en Xavier Sala i Martin en va fer i que va aconseguir convertir aquest dibuix en el que ha vist més gent de tots els que he fet (crec, vaja, segons el que almenys tinc controlat). De fet ha esdevingut la notícia més visitada en tot el mes al Racó. A veure quan trigo a superar-me. :P

Enllaç a la publicació original en el Racó

Manual del bon governant demagog
1 - Promets en campanya el que no tens diners per a pagar.
2 - Com que pujar els impostos fa lleig, per a costejar-ho demanes un préstec a un interès pactat als mercats.
3 - Com que no pots tornar-lo en demanes més a l'FMI i vas fent el deute cada cop més gros.
4 - Quan tot peti culpes els mercats per haver-te deixat els diners que els havies demanat voluntàriament.
-I si t'ho muntes bé, el populatxo responsabilitzarà els mercats de la teva mala gestió i fins i tot et tornaran a votar per a què els salvis d'ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca'ns a Google+