dijous, 26 de juliol del 2012

90. Així es dissenya un rescat per a Catalunya


El rescat que s'apropa a Catalunya ha estat dissenyat des d'un despatx madrileny. Només cal agafar la calculadora i fer números per a veure la gran quantitat d'injustícies i despropòsits de la situació mentre els altaveus del nacionalisme espanyol explicaven un romanço sense relació amb la realitat. Ahir mateix, el president d'Extremadura treia pit i baladrejava que Catalunya serà rescatada gràcies a ells, quan la veritat és que estem endeutats fins al clatell per a què ells puguin seguir conservant els seus privilegis econòmics respecte a nosaltres. I no vulgueu comptar la quantitat de gent que pel Twitter anaven dient que "para pedir dinero sí que sois españoles" i altres floretes per l'estil.

Ja sé que els diaris espanyols explicaran la història d'una manera molt deformada per tal de fer semblar que el que ha passat ha estat una altra cosa molt diferent i així poder justificar les seves obsessions nacionalistes, però que encara n'hi hagi catalans que hi piquin...

-Et fa res que em quedi amb 16.000 milions dels teus impostos?
-Sí, home! Em quedarà un dèficit de com a mínim 5.000 milions!!
-Doncs llavors hauràs de retallar en sanitat i educació. Sinó, ens obligaries a retallar en coses importants com en l'exèrcit.
-Doncs dóna'm almenys els diners que em deus per llei segons l'estatut!
-Ui, impossible! Estic escurat. No tinc res per a donar-te.
-Però em sembla que tinc un raconet amb 18.000 milions per a fer-te un préstec en unes condicions molt avantatjoses... si vols te'l faig, però clar... llavors hauria de revisar els teus comptes... per a assegurar-me que facis bondat...

27 comentaris:

  1. No els manca raó als crítics. Com a mínim és una vergonya per a un govern nacionalista català plegar-se a aquest pla, s'hagi cuinat on s'hagi cuinat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És això o la independència. No sembla que hi hagi més alternatives. I tampoc sembla que CiU estigui gaire per la independència. És el que la gent ha votat.

      Elimina
  2. Claro, todo el culpa de otro... Por qué no vamos a mirar en nuestros errores y en nuestra mala gestión cuando podemos echarles la culpa a otros? Porque Catalunya no tiene corrupción, ni cargos de confianza, ni cajas casi en quiebra, ni favores inmobiliarios y políticos... que va. Soy catalán también, pero más nos vale dejar de culpar al resto, limpiar nuestra mierda y ser el mejor ejemplo de lo que podríamos llegar a ser para el resto de los ciudadanos, catalanes y españoles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, molt mala gestió, el que vulguis.

      Has sentit parlar d'un argument que es diu "home de palla"?

      I del que es diu "pilotes fora"? És un de fragment ridícul quan el que pretén és que deixem de mirar la muntanya per a mirar les engrunes. Les caixes en fallida ni tan sols hi pinten res aquí.

      Som la comunitat autònoma amb menys treballadors públics per capita de totes, i per fem una gestió responsable i no subvencionadora dels pressupostos. Tenim un dèficit amb Espanya molt superior al dèficit del deute i amagar això és voler distorsionar la realitat.

      Tu sabràs per què vols autoenganyar-te.

      Elimina
    2. Llavors, per que el pais vasc no hi es en la mateixa situacio que Catalunya?

      Elimina
    3. Perquè no els roben, ells gestionen els seus propis impostos. Fàcil.

      Elimina
    4. Catalàn que no escribes en català, un troll com una catedral !!

      Elimina
    5. Estudis recents han demostrat que ser català i no escriure en català és 100% compatible.

      Elimina
    6. GARGOTAIRE, me da la impresión que cuentas la pelicula tal como te interesa. ¿Me dices quien invento los 41 centro comarcales y quienes cobran esos sueldos? Aun me diras que cataluña es la CCAA que me nos funcionarios tiene. Anda ya.
      ¿Y el hermanito de Carod? ¿en que pseudoembajada esta?
      Tampoco cuentas porque pagamos un 1% más de impuestos de IRPF en cataluña que en CCAA de Madrid, ni porque se van las grandes empresas a pagar sus impuestos fiscales a Madrid. Es cierto que Madrid recoge los impuestos de IRPF, pero se decide aquí cuánto tenemos que pagar los ciudadanos (1% más).
      Tampoco cuentas lo de las autopistas. ¿No fue el señorito puyolet quien dio una prorroga de 50 años a Abertis, la concesionaria gestionada por la Caixa?
      ¿Quien nos esta robando nuestro dinero? ¿Quien nos desguaza la seguridad social?
      Esta claro, lo patriotico os esta dejando cegatos, te lo dice un catalan de 44 añitos.

      Elimina
    7. Pues sí, somos la comunidad autónoma que tiene menos asalariados públicos y con diferencia según con cuales compares: http://www.racocatala.cat/images/cached/articles/0/b9d209da214fea5-pes-salaris-publics-sobre-total-espanya.jpeg O sea que el argumento de los 41 consejos comarcales no tiene demasiado sentido si en total tenemos menos trabajadores públicos y nuestro modelo se demuestra más eficiente.

      Y nuestras embajadas (delegaciones comerciales para los que no repiten los lemas de Intereconomía), están en la 14ava posición en gasto por capita. Dado que somos la comunidad más exportadora podemos decir que son las más eficientes de todas: https://p.twimg.com/Axr-43mCMAA3cLH.png

      Y evidentemente tenemos más impuestos porque estamos ahogados por el espolio de la administración española y no hay otro remedio, motivo por el que se ven forzadas a irse empresas y la administración catalana tiene que buscarse financiación de infraestructuras en el sector privado, ya que año tras año nos encontramos con noticias parecida a ésta que parece que tratan de paralizar a Cataluña : http://www.ara.cat/politica/POLITICA-PRESSUPOSTOS_0_705529581.html. Se tienen que hacer muchos equilibrios para culpar a Cataluña de que Madrid la obligue a subir los impuestos.

      ¿Algún otro tópico estúpido que no hayas contrastado porque para odiar a Cataluña no hace falta? Al menos podrías actualizarte, que Carod dejó su cargo en 2010.

      Elimina
  3. Perquè allà, espanya no pot posar la ma a la caixa, company.

    ResponElimina
  4. felicitats company, has explicat d'una forma simpàtica i entenedora la dramàtica situació actual. A veure si els convergents (votants i govern) ho comencen a entendre i giren rumb cap a la Independència ja!!!!

    ResponElimina
  5. -16.000M€... Equival al frau fiscal de català durant l'any 2011. El més alt de tota Europa.
    -Alemanya o França té molts més treballadors públics que Espanya, i no per això fan una gestió irresponsable.
    -Repartir la riquesa maximitza el beneficis a llarg termini -els pobres han de tenir diners per a que comprin els teus productes!
    -L'ús dels pressupostos a Catalunya són totalment responsables. Un exemple recent d'aquest ús responsable és troba al consorci per a la normalització lingüística on hi participen 95 ajuntaments, 37 consells comarcals i la diputació de Girona. On recentment s'ha trobat que al menys hi ha 169 treballadors no declarats.

    Tan de bó revisessin els comptes per assegurar-nos que es fa bondat.

    El govern central no ha tret els 16.000 M€ d'avui per demà. Culpar al govern central de que per culpa d'això anem malament és un argument infantil, irresponsable i totalment demagògic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. -M'hauries d'explicar quin concepte és el de "frau fiscal" i d'on surten aquests números. Estic encuriosit. Crec entendre de les teves paraules que el que ens roba Espanya és molt més (el que ens roba per al cara i el que no persegueix)?
      -La gestió de França no només és irresponsable sinó que també suïcida. És una mena de bomba de rellotgeria dintre d'Europa. T'he de dir, però, que estàs equivocat amb els teus números i que al Sud d'Espanya n'hi ha més: http://4.bp.blogspot.com/-j0fLiAb0QhE/T4jN12qgiMI/AAAAAAAAAMM/q2bIXHUJGig/s1600/Administraci%25C3%25B3n+p%25C3%25BAblica+por+trabajador+de+oficina+en+Europa.gif Apart que més gran podrà ser el servei públic com més elevada sigui la productivitat del sector privat, just el contrari del que passa a Espanya.
      -Repartir la CAPACITAT DE CREAR RIQUESA maximitza els beneficis. Repartir massa monetària a seques no reparteix riquesa. La destrueix. I la història ho ha demostrat un cop rere l'altre. De fet, Espanya és un exemple d'estudi. Més quan s'arriba a l'extrem surrealista que el pressupost per capita de la Junta d'Extremadura és més elevat que el de la Generalitat. Això no és "repartir riquesa" sota cap definició. És destruir-la.
      -A Catalunya el finançament serà millorable (jo no ho nego, no sé a què ve aquest argument d'home de palla un altre cop), però donat que tenim la meitat de funcionaris que altres regions (un terç, segons com es comptin), criticar que tinguem consells comarcals és absurd. Sí, molt bé, en tenim. I? És un model molt més optimitzat que d'altres bandes.
      -El govern espanyol ha tret milers de milions que ens pertocaven per llei d'avui per demà. Això ha produït una desconfiança que a encarit el refinançament d'avui per demà i quan ha estat l'hora de repartir les retallades, malgrat tenir el 76% del deute i les comunitats autònomes només el 18%, han exigit que gairebé tota la contenció dels pressupostos la duguessin a terme les administracions. I tot això creant una situació insostenible d'avui per demà. Mentre creava noves lleis en què el cost seria assumit per les comunitats autònomes d'avui per demà. http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=156670&idioma=0

      Ah, i els 16.000 són anuals, el que vol dir que el govern espanyol no s'adapta a les nostres necessitats sinó que any rere any ens escanya conscient de què ho fa i amb voluntat de fer-ho.

      No entenc com algú pot justificar que la vinyeta d'en Jap tingui cap solta ni volta: https://p.twimg.com/Ayt34QiCYAEBdFs.jpg Ja cal ser molt nacionalista espanyol.

      Elimina
    2. - Curiós que en tota la teva contestació no has assumit cap error en les polítiques catalanes o cap mala gestió autonòmica. És a dir: "pobres nosotros que con lo buenos que somos, tenemos a esos demonios pisándonos!"

      - Curiós que en cap moment he defensat les polítiques espanyoles, curiós que en cap moment he parlat d'Espanya, curiós que només he criticat a la classe política catalana, les institucions i la nostra naturalesa, i per això ja sóc nacionalista espanyol :)

      - No fa ni una setmana Montoro va contestar a una pregunta igual que tu al frau fiscal. "¿Grandes fortunas? Explícame que es eso..." Mismo perro, distinto collar ;)

      - Mira les magnituds absolutes del mapa d'Europa, evidentment si no hi ha feina, tothom qui queda treballant és perque treballa per l'administració (per si encara no ho saps, estem en crisi i s'estan destruint llocs de treball). Se'ls ha de fer fora? S'ha d'ocupar als 5M de persones que estan aturades!!! En valors absoluts, ja ho mostra la teva figura, tant Alemanya com França tenen molts més ;) A més, segons Vicenç Navarro, a Espanya hi ha poca despesa pública, i és així com ens va... (V. Navarro és catedràtic de Ciències Polítiques i Socials, Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, Espanya). És també professor de Polítiques Públiques en The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA).)

      "El nacionalismo es una enfermedad que se cura viajando". Pío Baroja. Espero que viatgis de tant en tant i aprenguis que ni nosaltres som sants ni ells dimonis.

      Ah, i els 16.000 de frau fiscal també són anuals.

      Elimina
    3. Ah i per ultim... Mismos perros distinto collar: http://imageshack.us/photo/my-images/526/fachajh9.gif/

      Elimina
    4. -I per què ho hauria d'haver fet? Si mires l'acudit anterior criticava el govern català. Ahir pel Twitter vaig carregar contra l'Oriol Pujol, però què té a veure això aquí? L'acudit no va d'això. El tema no és aquest. I el teu intent constant de repetir la fal·làcia de l'home de palla per a reconduir al conversa i així ignorar que vivim en una situació totalment injusta ja fa més que pena. Així no aconseguiràs amagar l'espoli.

      -Mira, el que has escrit queda registrat, per tant no ens prenguis per inutilets. Repeteixes els mateixos arguments, justifiques l'espoli, treus responsabilitats al govern espanyol inventant-te a més el que no ha fet, fas la citació més trillada del nacionalisme banal, però no has parlat de polítiques espanyoles? Sí, clar.

      - Sóc totalment incapaç d'entendre a què ve aquí la citació d'en Montoro.

      -El mapa d'Europa era molt visual, però veig que no et serveix. Que em diguis com a justificació que en "valors absoluts" en tenen més països amb més població és com per a premiar-te. Catalunya en té menys en tots els punts de vista. Per això et deia que de la meitat o un terç segons com ho comptis. Quin sentit té que la comunitat rica hagi estat retallant en funcionaris mentre les pobres, que en tenen molts més en proporció hagin fins i tot augmentat els pressupostos? Quina és la planificació que hi ha? Com pot ser que s'obligui a retallar més a qui ja té menys, amb la finalitat d'així poder mantenir l'espoli i una quantitat més elevada de funcionaris en les comunitats pobres que les riques no es poden permetre? http://ep00.epimg.net/economia/imagenes/2010/05/28/actualidad/1275031973_850215_0000000000_noticia_normal.jpg En Vicenç Navarro per més que se'l citi com a tal i li agradi ser preguntat com a tal, no només NO ÉS ECONOMISTA, sinó que ha demostrat públicament no tenir coneixements molt bàsics d'economia. Ni tan sols entenia el concepte de dèficit fent el ridícul majúscul en parlar-ne a la ràdio. Tampoc entén (i tu m'has demostrat que tampoc) que els països amb una produtivitat més elevada poden tenir un PIB públic més elevat amb una càrrega impositiva més baixa, o dit d'una altra manera: que no té sentit que comparis el percentatge de PIB públic d'altres països si no tens en compte la seva productivitat. I a Espanya la correlació és inversa, de manera que tenim un despropòsit absolutament insostenible.

      Segons els estudis els catalans som els més viatgers d'Espanya http://www.lavanguardia.com/viajes/20110707/54182006512/uno-de-cada-diez-espanoles-no-ha-salido-nunca-de-su-provincia.html el que t'hauria de fer reflexionar que si realment creies que aquesta frase és certa el nacionalisme no es deu trobar en més força per part de qui demana justícia social econòmica sinó per part de qui demana que es perpetuï un sistema de sometiment. Jo no només he viatjat per sobre la mitjana catalana, també he comparat el nostre sistema amb el d'altres estats. A tu, en canvi, sembla que ja et vaig bé el provincianisme espanyol.

      Hauries d'haver aprofitat el moment per a indicar-me de quin estudi treus la xifra del frau fiscal català i que aquesta és la més elevada d'Europa. I EL MÉS IMPORTANT DE TOT, hauries d'haver explicat a què que ens citis aquesta dada, sobretot donat que els catalans no tenim ni capacitat recaptadora ni fiscalitzadora de manera que seguiria sent Espanya qui ens asfixiaria en no fer emergir aquesta quantitat, no pas el govern català.

      I fes servir la imatge correcta: http://gargotaire.blogspot.com/2012/05/inconsistencia-nacionalista-4.html

      Elimina
  6. A ver amigos, quiero saber la opinión real sin tapujos. Cuando vosotros decís que no queréis pagar por persona si no por región, dais a entender que A (es catalán) y B (es valenciano). Dado que A gana igual a B, hoy día pagan lo mismo de impuestos. El estado luego distribuye per cápita los mismos. El caso es que en el territorio de A ganan en promedio más que en el territorio de B. (hay más riqueza, empresas, etc...) En ese caso en promedio se paga más pero luego se recibe lo mismo per cápita. Dado que vosotros queréis recibir más que en eel territorio de B (sois más ricos en promedio) implica que A (catalán) pagará menos que B (valenciano). Acaso eso no os parece inequitativo? No creéis que el hecho de haber nacido en una comunidad pujante como Catalunya (hay sólo 3 ó 4 a ese nivel en España) no os da más oportunidades que al resto? Yo no cambiaba vivir en una Comunidad más pobre y con menos oportunidades para saber que me beneficiaría de "solidaridad" de las ricas. En todo caso en esto veo que tirar tan fuerte de la cuerda puede romperla, y si se rompe os puede salir bien caro a los catalanes. En una supuesta independencia, acaso no creéis que no habrá deslocalización brutal de Catalunya a otras comunidades? El consumo interior sigue siendo muy importante, y no os podéis dar el lujo de perderlo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dices: "En ese caso en promedio se paga más pero luego se recibe lo mismo per cápita"

      Esto en España no pasa. Hubo un año en el que Cataluña antes de pagar impuestos era la 3a autonomía más rica y después de la repartición del estado se quedó en la 11ava posición. La posición exacta cambia de año a año, pero esta inversión de posiciones es una constante. http://3.bp.blogspot.com/-X-U-ss4Xu2s/T_MNFZ7rcTI/AAAAAAAABCA/w4QemOSDEc8/s1600/CCN3.+p25.++Ordinalitat+espanyola+1.jpg Es algo que no tiene comparación en ningún país europeo. Más que nada porque se considera injusto (cálculos del coste de la vida aparte) que el que había producido más acabe teniendo menos servicios que el que había producido menos. Lo normal es que haya un desplazamiento hacia la media, pero sin cambiar el orden de la lisa de renta per capita: http://3.bp.blogspot.com/_RR384S7caas/TO6Y8nrActI/AAAAAAAAAB8/_pFHYrgyg7o/s1600/CCN1_0002.jpg

      Es algo que se llama "principio de ordinalidad" y que en España no se cumple.

      La verdad es que ya exportamos más al extranjero que a España. Y cuantos más boicots más fácil va a ser la independencia. El nacionalismo español lo está poniendo a huevo.

      Elimina
  7. L'he compartit al facebook. Com més pedagogía fem de la realitat del nostre entorn millor pel país, per tant, felicitats.

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt el teu dibuix puc traduirlo al angles i penjarlo en aquesta pagina?

    http://9gag.com/ Conserva la teva firma i al peu de pagina posa l'origen

    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, home, i tant. De fet vaig descobrint que l'acudit no para de voltar món. Només que no crec que allà els interessi gaire. Si funciona encara hi enviaré altres acudits meus de caire més internacional :p

      Elimina
  9. Me gustaría entender la viñeta, lastima el idioma, en vez de unir desune. :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tengo dudas sobre si eres un nacionalista español de estereotipo o un troll que simula a uno muy tonto.

      Además de ser muy fácilmente comprensible para un castellanohablante, tienes el texto del diálogo debajo el cómic. Hasta un niño sabría traducirlo.

      Elimina

Cerca'ns a Google+