dijous, 28 de febrer del 2013

Biotec.no.lògica 34 - El dia de la marmota


Biotec.no.lògica 33 - Biotec.no.lògica 34 - Biotec.no.lògica 35

Aquesta va ser la primera vinyeta biotec.no.lògica que vaig fer quan ja treballava en el camp, havent acabat la universitat. I no se'm va ocórrer res més que fer una vinyeta sobre una broma interna i que es repetia sovint al laboratori. Pel camí m'havia comprat una taulera gràfica i aquest es va convertir en el primer dibuix que vaig fer amb la tècnica d'esbossar primer amb llapis, escanejar i entintar-ho digitalment. Per fi em vaig atrevir a fer dibuixos pensats per a ser en color!

-Doncs jo em pensava que el dia de la marmota només se celebrava als EUA.
-Santa incultura!
-Oh, vaja! El gel s'està escolant de nou... l'hauré de tornar a preparar... un altre cop...

dimecres, 27 de febrer del 2013

199. El diàleg espanyol


-Què! Us pensàveu que era impossible? Doncs per fi hem votat diferent que el PSOE en una proposta que instava als governs espanyol i català a dialogar! Saps què hem demostrat amb això?
-Que del costat espanyol ningú no té absolutament cap mena d'intenció de dialogar (incloent-hi els vostres) i insistir-hi farà per tant, la vostra postura, ara sí, totalment absurda i ridícula?

dimarts, 26 de febrer del 2013

198. La legitimitat de la constitució


-Com veus, seria impossible tenir una constitució que comenci amb més legitimitat que aquesta?
-Però de debò que la constitució del 78 comença amb simbologia falangista?
-L'últim paràgraf! L'últim paràgraf és el que has de llegir!
Constitució Espanyola. En Joan Carles I Rei d'Espanya A tots els que la present veiessin i entenguessin. Sabeu que les Corts han aprovat i el Poble espanyol ratificat la següent Constitució.

dilluns, 25 de febrer del 2013

197. Així és i així ens el presenten


Un altre tuit meu que he acabat dibuixant.

ÉS ITALIÀ, DE LLINATGE FRANCÈS, CASAT AMB UNA GREGA, A QUI LI PARLA EN ANGLÈS, L'AMANT ÉS SUECA, NOMÉS SAP UNA DE LES QUATRE LLENGÜES OFICIALS I ÉS EL SÍMBOL DE LA UNITAT D'ESPANYA.
-I van i s'ho empassen.

diumenge, 24 de febrer del 2013

Els 10 anys d'El Listo

El Listo fa 10 anys, una heroïcitat dintre el món del webcòmic. Per a celebrar-ho ha fet una festa, i amb la ressaca a sobre està observant i intentant recordar què és el que va passar durant la vetllada.

-No recordo que hi hagués una pinyata... mmm... espera... no n'hi ha...

divendres, 22 de febrer del 2013

196. El nou argument pepero


-No es pot negar el dret a ser espanyols dels catalans.
-Eeeerrr... i això què suposa?
-Com?
-Que en què repercuteix en els ciutadans el "dret a ser espanyols". Com notem aquest dret? Què tenim que no tindríem?
-DONCS SER ESPANYOLS! PODER QUE ETS ESPANYOL! ESTAR ORGULLÓS DE SER ESPANYOL!
-Jo vaig passant...

dijous, 21 de febrer del 2013

195. Escudant-se rere la llei

-Nosaltres no hi podem fer res! La llei ens obliga a cruixir-vos!
-A veure, com ho diria... ocultar-se rere la llei per a justificar una cosa que es vol fer igualment és típic d'empresaris i altra gent que no pot canviar la llei a voluntat. QUE HO FEU SERVIR VOSALTRES NO COLA.

dimecres, 20 de febrer del 2013

Inconsistència Nacionalista 13 - La despesa en la televisió pública catalana no té justificació



-Ya me dirás cómo justificáis los enormes gastos en vuestra televisión pública.
-Doncs en ajudar a salvar una llengua. I vosaltres? Com justifiqueu la despesa en els dolents programes del cor de la vostra?

dimarts, 19 de febrer del 2013

194. I vosaltres ho sentiu?


-Oi que fa temps que no et sento dir allò de "Jo no sóc monàrquic, sóc joancarlista"
-Per què no calles?

dilluns, 18 de febrer del 2013

193. Espia contra espia


-Polític en plena corruptela per a aconseguir el finançament que li permeti investigar la corrupció dels altres partits.
-Investigador privat contractat amb diners obtinguts corruptament per l'oposició investigant la corrupció dels altres partits.
-Aquest només ha sortit a comprar porno.

divendres, 15 de febrer del 2013

Zooil·lògic 31 extra


Zooil·lògic 31 - Zooil·lògic 31 extra - Zooil·lògic 32

De forma extraordinària us ensenyo una variant del Zooil·lògic número 31 que no vaig acabar de dibuixar.  Fins i tot s'hi veu alguna línia de llapis blau. Simplement a mig fer vaig decidir que en català l'acudit quedaria més rodó amb les abelles que amb les tortugues. Com podeu veure, el plantejament de la vinyeta és el mateix. Només canvio un animal per un altre.

No descarto aprofitar-la el dia en què sigui famós, els editors estrangers es barallin per a publicar la meva obra i les tortugues s'avinguin més per a l'acudit en una altra llengua.

dimecres, 13 de febrer del 2013

192. Destensant la corda


Si és que sembla que vulguin donar-nos arguments per a anar-nos-en...

-El nostre missatge cada cop està calant més. Cada cop es més tots que estan fent per a evitar tensar més la corda.
-Vols venir cap aquí? Que no veus que tinc dret a expressar-me artísticament a qualsevol lloc d'Espanya?
-Per fi estan entenent que la via de la convivència és el respecte mutu i això indica que el federalisme cada cop és més a prop. Creu-me.

dimarts, 12 de febrer del 2013

191. Un que sí que plega

Les millors vinyetes es van cremar ahir al twitter a la mitja hora de saber-se la notícia. Us haureu d'arreglar amb aquesta.

-Abans meu hi havia hagut el Papa Bo, el Papa Viatger..., però no semblava que jo hagués de passar a la història... llavors vaig pensar: què podria que sigui desitjat per molta gent? I mira! Es veu que no ho havia fet cap altre papa en els últims 600 anys.

dilluns, 11 de febrer del 2013

diumenge, 10 de febrer del 2013

Zooil·lògic 31 - Discriminació genitiva


Zooil·lògic 30 - Zooil·lògic 31 (extra) - Zooil·lògic 32

-És una discriminació cap a les femelles! És com dir-nos que no ens mereixem tenir una paraula pròpia que ens identifiqui!
-M'és igual. No penso dir "les abelles i els abellots". Estic convençut que si el plural comú fos de gènere masculí també trobaríeu algun argument estúpid per a sentir-vos discriminades.

divendres, 8 de febrer del 2013

189. La no divulgació científica


Aquest acudit l'he expressat mil vegades, de mil maneres diferents. Els meus seguidors al Twitter poder donar-ne fe. Però curiosament, mai n'havia fet una vinyeta. Ja tocava. Ho havia intentat diverses vegades, però l'actualitat sempre m'havia fet nosa i me l'havia fet aplaçar.

Algú ha de rebentar d'una vegada la bombolla Punset. Permeteu-me contribuir-hi. Ho diré de manera que quedi clar: EN PUNSET NO ÉS UN BON DIVULGADOR CIENTÍFIC. De fet, aclareixo per als despistats, tampoc no és científic, sinó economista, encara que no tingui cap mena de problema ni vergonya a presentar-se com a tal. Algú que creu que el principi d'indeterminació cal aplicar-lo a la vida macroscòpica diària (i que és imprescindible per a entendre-la), que anunciï "pa 100% natural" o que entrevisti a l'Uri Geller (per dir el més conegut dels estafadors entrevistats) dient que la ciència encara no ha pogut explicar els seus poders, és un molt pèssim divulgador científic. De fet, sembla que no sàpiga interpretar correctament pràcticament res del món científic. I no. No estic sent Pere-punyetes per què sigui del ram de les ciències biològiques, que de les físiques no en sé un borrall i tot i així aconsegueix posar-me nerviós amb les seves enormes i contínues cagades monumentals (l'aigua no és capaç de captar els sentiments, senyor Punset!).

I el pitjor és que tenim bons divulgadors científics que podrien fer una bona feina, que es veuen desplaçats per aquest home que els mitjans han volgut revestir d'una mena d'aureola d'home respectable i ple d'una enorme saviesa que fa que estigui mal vist criticar la seva destraleria. És lleig haver de sentir a científics criticant-lo en privat però que ningú de rellevant no digui mai res en públic. És tabú. Està mal vist. Et criticaran. Ell és savi. Però què fas? Però què dius? D'acord, potser s'equivoca alguna vegada, però almenys fa divulgació científica.

Si a algú li interessa la divulgació científica hauria d'estar d'acord que ja va sent hora de jubilar-lo i de posar-hi algú que encara que no entengui tot sobre el que vulgui divulgar (no és humanament possible entendre-ho tot) es deixi assessorar, en comptes de divagar amb misticismes que no tenen cabuda en la divulgació científica i que tan bé li van per als seus plantejaments d'autoajuda.

Què passaria si en Punset retransmetés els esports?
-No n'encerta ni una! No entén res. Barreja totes les dades entre si i amb misticisme. I les mal interpreta! A vegades fins i tot em sembla que el que està fent és un programa d'atoajuda.
-El jugador xuta i... ¡CISTELLA!
-Abans ha dit que en Messi era el millor jugador merengue que havia donat Mèxic.
-AI! COM SOU! PERÒ ALMENYS FA DIVULGACIÓ D'ESPORTS, NO?!
D'acord, no passaria. Això només pot passar amb la ciència.

dijous, 7 de febrer del 2013

188. Reduint el contacte


No tinc perdó del Monstre Volador d'Espagueti. Un altre cop que faig una tira d'un comentari tuitejat així que vaig saber d'una notícia. Si treballés per un diari em farien fora.

-Què? Ens convoquen a una roda de premsa i no hi ha ni una pantalla? Què faran ara? Passar les declaracions pels altaveus d'emergència?
Gràcies per venir a la roda de premsa. Els passem l'enllaç al vídeo amb les declaracions del president  http://www.youtube.com/watch?v=FUdmhYlRXRo
-Crec que va començar a degenerar quan els vam acceptar que tenia sentit assistir a una roda de premsa sense preguntes.

dimecres, 6 de febrer del 2013

187. Més comptes monàrquics


És el primer cop que faig una mena de trilogia amb acudits de la sèrie Amb un parell. Fins ara sempre havien estat vinyetes completament soltes.

-Només et dic que a molts països, el sou del president de la república és més elevat que el del nostre rei.
-No!, si et crec! I què en saps dels sous oficials de les dones dels fills del president de la república? També són més elevats?

dimarts, 5 de febrer del 2013

186. Resposta al gran argument monàrquic


Resposta al gran argument monàrquic presentat ahir.

-Un president de la república seria encara més car que un rei. Només cal que pensis en la despesa de les eleccions.
-Quina ximpleria és aquesta? Que es faci un sorteig i ja està.
-PERÒ COM VOLS QUE UN CÀRREC TAN IMPORTANT COM AQUEST ES DEIXI EN MANS DE QUALSEVOL, DE FORMA ABSOLUTAMENT ALEATÒRIA!
-Sí, tens raó. Suposo que una curs d'espermatozoides és un mètode molt me´s adequat per a triar qui és prou de refiar. Vas a parar.

dilluns, 4 de febrer del 2013

185. El gran argument monàrquic



-Mira, si algú et surt criticant la monarquia, la resposta estàndard és dir que un president de la república seria encara més car de mantenir.
-Però si el rei no fa res! Per què haurien de voler substituir-lo per algú en comptes de simplement petar-se'l?
-Això és el millor de tot! Estan tan enfeinats en demostrar que òbviament és un disbarat, que no se n'adonen d'aquesta part!
-Oh!
Cerca'ns a Google+